Er du god til å skrive? Er du 18-25 år gammel? Drømmer du om å skrive et filmmanus? Northern Script gir deg muligheten tilå lære og konkurrere med andre som deg. Konkurransen er åpen for ikke-profesjonelle unge manusforfattere som bor i de Nordiske landene Finland, Sverige eller Norge. Finalistene blir valgt ut til å jobbe med profesjonelle veiledere. De 3 beste manusene vil blir premiert.

Frist. 17. september 2017

Send til: film@tvibit.net

TEMA

Temaet for konkurransen er «Fremmed». Du står fritt i forhold til hvordan temaet kommer frem i manuset ditt. Det kan være bokstavelig, symbolsk eller som en følelse, en stemning. Manuset kan være basert på egen erfaring eller være fri fantasi. Åpent for alle sjangre.

HVORDAN DELTA

Du deltar i konkurransen med et manus til en kortfilm på maks 10 sider. Temaet for konkurransen må være tilstede i manus.

Manus må være skrevet i manusform. Eksempler på filmmanus finner du på imsdb.com. Du kan også bruke dedikerte manusprogram som formatterer teksten rett til manusform. Husk, format er sekundært, innholdet er det viktige.

Manuset må være skrevet på ditt eget språk (finsk, svensk eller norsk) eller engelsk. Velg et alias og skriv dette på forsiden. Unngå å skriv ditt eget navn på selve manuset.

Manuset må sendes pr epost til organisasjonen i det landet du kommer fra senest 3. september 2017. Denne eposten finner du under kontaktinformasjon. Lagre manuset ditt som en pdf-fil, og send den som et vedlegg. I emnefeltet skal det stå «Northern Script 2017». I epostens tekstfelt skriver du ditt alias, ditt fulle navn og kontaktinformasjon (Adresse, telefonnummer, epost og fødselsdato.

REGLER 

Målet for konkurransen

Konkurransen ønsker å finne nye, talentfulle, lovende og utviklingsbare manus til kortfilm, og manusforfattere.  Målet er å bidra til at deltakerne utvikler sine historier, og sine ferdigheter som manusforfattere, ikke å se etter helt ferdige historier.

Alle deltakere vil få tilbakemelding på sine historier.

Hvem kan være med?

Konkurransen er åpen til alle i alderen 18 til 25 , bosatt i Filnland, Sverige og Norge. Ingen tidligere erfaring som manusforfatter er nødvendig.

Noe engelskkunnskaper er påkrevd. Finalistene vil delta på en internasjonal manusworkshop. Workshopen foregår på engelsk.

Deltakerne må ha anledning til å delta på manusworkshop i Oulo, Finland, i november 2017. Workshopdatoene er 15-17 november 2017. De som er kvalifisert til finalen men ikke kan delta på workshopen, mister sin plass til en annen konkurransedeltaker fra samme land.

Antallet finalister er 12, de 4 beste fra hvert land. De 3 beste finalistene får pris. Vinnerne blir annonsertpå Oulo International Children’s and Youth Film Festival.

Kostnader

Deltakelse er gratis. De 12 finalistene blir invitert til workshopen. Reiseutgifter, opphold, 1 varmt måltid om dagen, og workshopen,  blir dekket.

Manusworkshop

12 kvalifiserte finalister deltar på en manusworkshop som avholdes under Oulo International Children’s and Youth Film Festival i November 2017. Finalistene vil jobbe i små gupper med å utvikle manusene sine med hjelp fra profesjonelle veiledere. Målet med workshopen er å bidra til at deltakerne fortsetter å skrive, og til å hjelpe dem til å finne sin unike stemme, og til å gi dem verktøy for å utvikle sine ferdigheter som forfattere. De 3 beste finalistene vil mottat pris på slutten av workshopen.

Oulu International Children’s and Youth Film Festival tilbyr gjestepass til alle 12 finalistene, slik at finalistene kan se festivalens filmer gratis. Worjshopen foregår på engelsk. Organisatørene oversetter alle manusene til engelsk.

Contact information

film@tvibit.net

Comment